Uppdraget

Megakakel är ett företag som drivs av hängivna personer med mångårig erfarenhet av plattsättning, projektledning och inte minst av att framgångsrikt driva butik. Nu tar man med sig kunnandet och erfarenheten när man tar steget ut i den digitala världen och startar en webbshop.

Bob fick uppdraget att skapa en grundläggande e-handelslösning som samtidigt skulle vara så kostnadseffektivt som möjligt.


För att tillmötesgå dessa krav på bästa sätt valde vi att använda Wordpress och WooCommerce, samt en färdig template som anpassades enligt Megakakels grafiska profil. Självklart är den nya sajten även responsiv och följer alla aktuella SEO-riktlinje

Utförandet

WooCommerce är en e-handelsplattform som installeras som ett plugin till Wordpress, och tillför alla de funktioner som behövs i en e-handel, så som orderhantering och integration mot betalväxlar. I detta fall Certitrade, Ecster faktura, samt Swish. Sammantaget ger detta en komplett kombinerad e-handelslösning och CMS som är både billig och enkelt att använda.

Megakakel säljer många varor till kvadratmeterpris. Då behövs en smart funktion som hjälper kunderna att räkna ut hur många förpackningar som går åt till en viss yta. Och vad det faktiska priset blir. Detta löste vi med ett tredjepartsplugin till WooCommerce med just den funktionalitet vi sökte.

Marknadsföring

För att bättre nå ut med den nya sidan använde vi oss av Google AdWords. WooCommerce är fullt integrerat med Google Analytics och dess extrafunktioner för ecommerce tracking, vilket ger AdWords ett mycket bra informationsflöde som används för att optimera kampanjen maximalt.

Kvadratmeterpris
Kassan

Desktop
Mobile

Läs mer om Megakakel

www.megakakel.se