Bob reklambyrå logotyp

Magnus Johansson Bageri & Konditori

Bakgrund

Magnus är Sveriges mest kände konditor och har i över tio år ansvarat för Nobeldesserten och vunnit OS-guld med kocklandslaget. Han är den drivande kraften bakom den årliga chokladfestivalen i Stockholm och syns ofta i TV4:s nyhetsmorgon.


Den hårt arbetande Magnus är också en mycket populär jurymedlem i Dessertmästarna, en programserie som gjort stor succé på Kanal 5.


Tillsammans med sin fru Linda driver han Magnus Johansson Bageri&Konditori i Hammarby Sjöstad. Bob har under många år haft ett mycket givande samarbete med Magnus Johansson. Något som vi är mycket glada för och stolta över.

Om uppdraget

Uppdraget vi fick bestod av två delar. Den första delen var att designa och utveckla en ny hemsida med en omfattande uppgradering, både tekniskt som visuellt.

Den andra delen var att ta fram en serie kampanjer för att öka butiksförsäljningen och mer effektivt marknadsföra bokningen av kurserna som är en viktig del av verksamheten.

Utöver detta fortsätter vårt support- och underhållsavtal med Magnus Johansson Bageri&Konditori där vi jobbar med sociala medier samt statistik och nyheter på hemsidan.

Utförande

Bob, som har lång erfarenhet av marknadsföring online och även är certifierade i AdWords, har tagit fram kampanjer för både text- och bildannonsering för Magnus Johanssons Bageri&Konditori.

Syftet med kampanjerna var att öka försäljningen i butiken, rekrytera ny personal samt sälja presenter till jul och även att driva in trafik till kurserna som kan bokas via hemsidan. Google AdWords använder olika parametrar där bland annat kvaliteten på annonstexten och den länkade sidan påverkar om annonsen triggas igång och blir synlig och hur högt upp i sökningen den hamnar.

Ekvationen är enkel, ju högre kvalitetspoäng desto mer trafik per investerad krona. Eftersom Bob även utvecklat hemsidan kunde vi enkelt och kostnadseffektivt se till att kampanjerna var fullt optimerade hela vägen från site till nyckelord och annonstexter. Kampanjerna blev en succé och alla kurser blev snabbt fullbokade inför våren.

Besök Magnus Johansson Bageri & Konditori