Bob reklambyrå logotyp

#winning

Bakgrund

6F är ett samarbete mellan fem fackförbund inom LO; Byggnads, Elektrikerna, Fastighetsanställdas Förbund, Målarna och Seko.

Samarbetet handlar om att aktivt vårda den svenska modellen. Man vill att utvecklingen på arbetsmarknaden ska ske i en dialog mellan parterna och kollektivavtalet är ett redskap för att trygga en fortsatt positiv utveckling.

I våras blev vi ombedda att ta fram en kampanj där budskapet (och målet) var: ”Byt regering 2014”. Som alla vet blev det just så efter valet den 14 september.

Om uppdraget

Som ett litet tack för ett gott samarbete skulle det väl vara trevligt om vi kunde ta fram något kul. Något som skulle hålla kvar detta valår och kampanjen i minnet under hela nästa mandatperiod, minst.


Sagt och gjort, vi började fundera i olika banor. De beräknade kostnaderna för vissa av dem tangerade farligt nära vår hela årsbudget.

Utförande

Till slut tog projektet mark i form av en svart t-shirt med det vinnande budskapet #winning tydligt framträdande. Klart och koncist! Vi påbörjade arbetet med att hitta den bästa t-shirten, designa hang-tags, ta fram snygga kartonger och så vidare.


När vi gick hem på fredagen före valet stod allt nedpackat och klart. Det var bara att gå hem, rösta på söndagen och sedan vänta på resultatet. På måndagen, när rösterna var räknade, stod det klart vem som vunnit och vi kunde leverera tröjorna till förbunden i 6F på Hagagatan 2.

Självklart hade vi också med oss ett gäng snygga t-shirts till Kommunal.

Besök 6F