Bob reklambyrå logotyp

Kan man bli kär i ett träd?

jagochtradet

Inne på Aros Congress Center i Västerås finns en öppning i form av en oval som skär igenom alla våningar i kongresshallen. Står du på översta våningen och tittar ner så ser du golvet i restaurangen på entréplanet. Ovalen bildar ett tomrum men skapar också en möjlighet. Att fylla det. Med ett träd. Ett träd med en bänk runt stammen där man kan sitta ner, fundera på livet i stort och smått, ladda sin mobil,  titta på folk, andas ut och ta ny sats för att gå vidare.
Här skulle GS-facket hålla sin kongress, något som äger rum vart femte år. Vårt uppdrag var att ta fram en helhetslösning, ett utseende, för hela kongressen. Detta innefattade i princip allt som var eller kunde tänkas vara synligt under de fyra dagar som kongressen skulle pågå. Nu var vi inne i maj månad och dagen när allt skulle vara på plats närmade sig med snabba kliv. Broschyrer och rapporter var tryckta och distribuerade. Filmerna var klara och den kortare bioversionen började visas på biograferna. Scendekorationerna var på plats och vi hade koll på det mesta. Nu väntade vi bara på trädet. Dagen innan kongressen skulle börja kom det så. I delar som täckte större delen av golvet. Trädmontörerna började sitt arbete. Bit för bit, gren för gren växte en perfekt kopia av en flera hundra år ek upp från stengolvet. Till slut stod den där. Praktfull med en kraftig stam som växte sig igenom våning efter våning. Med grenar som sköt ut och bildade en grön krona. Vi hade fyllt upp det som var tomt. Vi hade tagit något som gav liv åt ett kallt stengolv. Vi hade byggt upp något som gav intrycket av att ha funnits där länge. Något som borde ha stått där från början. Något som alla hade längtat efter och jag var nog den som hade längtat mest.

Men inget varar för evigt, Efter fyra dagar hade trädet gjort sitt i Västerås. Det monterades ner i sina delar och packades ihop. Men bara tillfälligt. För snart börjar vår ek sin resa mot västkusten där det ska byggas upp igen och sprida ny glädje.

P.S.
Ja, det går alldeles utmärkt att bli kär i ett träd även fast det inte är på riktigt!

tradcollage